Spoštovane obiskovalke in obiskovalci spletne strani Interpretacija narave .

Urejate novo učno pot? Postavljate razstavo o naravi ali njenem varstvu? Preurejate naravoslovno muzejsko zbirko? Delate v botaničnem vrtu ali arboretumu, živalskem vrtu ali akvariju? Ste vodič v kraški jami ali v rudniku? Obiskovalcem predstavljate naravni park ali rezervat?

Ta stran je namenjena vsem, ki poklicno ali ljubiteljsko interpretirate naravo in s tem pomembno prispevate k njenemu varovanju. Z vašo pomočjo javnosti naravo lažje doživljajo, razumejo, cenijo in v njej uživajo. In jo zato tudi ohranjajo.

Z informacijami in priporočili na tej spletni strani vam želimo olajšati delo ter spodbujati in krepiti vašo strokovnost.

Aktualno:

Dodatne informacije: Ministrstvo za okolje in prostor, Breda Ogorelec, Dunajska cesta 47, 1000 Ljubljana, tel. (01) 478 7430, e-pošta: breda.ogorelec@gov.si.

Če želite, vas lahko o novicah na tej spletni strani obveščamo tudi po e-pošti.

Medsebojnemu obveščanju in razpravam je namenjena dopisna skupina (mailing group) Interpretatorji. Pridružite se ji lahko na: http://groups.yahoo.com/group/interpretatorji/. Ureja jo Leon Kebe (leon.kebe@guest.arnes.si).

Obiščite tudi spletno stran Za ljubitelje narave, ki predstavlja učne poti, muzeje, botanične in živalske vrtove, turistične jame in info centre naravnih parkov v Sloveniji ter napovedi predavanj ter akcij za prostovoljce. Več o ohranjanju narave si preberite na Narava (spletna stran Sektorja za ohranjanje narave Ministrstva za okolje in prostor).