Slovenski spletni koledar

Državni prazniki in dela prosti dnevi

Na tej spletni strani so prikazani vsi državni prazniki in dnevi, ko je prost dan. To je uporabno, če želite vedeti, kdaj so prazniki in kdaj lahko pričakujete proste dni v Sloveniji. Prazniki so posebni dnevi, ko se praznujejo pomembni zgodovinski, kulturni ali verski dogodki, dela prosti dnevi pa so priložnost za sprostitev in druženje.

< | | >
Danes
Dela prosti dnevi
Prazniki, ki niso dela prosti dnevi
Prazniki, ki padejo na vikend

Državni prazniki in dela prosti dnevi v letu

Tukaj so navedeni vsi državni prazniki in dela prosti dnevi za leto . To vam omogoča, da že vnaprej načrtujete počitnice ali praznovanja.

DatumDržavni praznikDni do praznika

Prazniki v letu , ki padejo na vikend

V nekaterih letih se zgodi, da prazniki padejo na vikend. To pomeni, da ni dodatnih prostih dni med delovnim tednom, vendar to ne pomeni, da ni razloga za praznovanje in uživanje v prostem času. Vikendi so odlična priložnost za družinska srečanja, sprostitev in aktivnosti brez skrbi za delovne obveznosti naslednji dan.

DatumDržavni praznikDni do praznika

Prazniki in pomembni dnevi, ki niso dela prosti dnevi

Poleg državnih praznikov obstajajo tudi drugi pomembni dnevi, ki sicer niso označeni kot dela prosti dnevi. To so dnevi, ko se praznujejo kulturni, zgodovinski ali verski dogodki brez dodatnega prostega dneva. Kljub temu so ti dnevi vredni obeležitve in se pogosto praznujejo z različnimi dogodki in prireditvami, ki poudarjajo njihov pomen.

DatumPraznikDni do praznika
5/5 - (1 vote)